Tour a garden that overflows with plants and color - finegardening

Tour a Garden That Overflows with Plants and Color - FineGardening.

Tour a Garden That Overflows With Plants and Color.

Video door Danielle Sherry, bewerkt door Kara Demos.

De meesten van ons willen dat onze tuin er altijd prachtig uitziet, ongeacht het seizoen. Dat is geweldig als je bereid bent om er de tijd en het geld in te steken die nodig zijn om het zo te maken. Ja, het is zeker mogelijk om een tuin te hebben die er piekfijn uitziet in de lente, zomer, herfst en zelfs in de winter, vooral als je tuin groot genoeg is om de hoeveelheid planten te herbergen die nodig zijn om dat voor elkaar te krijgen. Maar laten we eerlijk zijn, het kost veel moeite om de tuin de hele tijd te laten stralen. U moet een groenblijvend kader planten voor de achtergrond, vervolgens bloeiende voorjaarsbollen, vroegbloeiende heesters en bladverliezers, zomerse sterren en herfstbloeiers toevoegen. Het klinkt prachtig, nietwaar? Natuurlijk, als deze tientallen planten afsterven, uitbloeien, of te groot worden voor de hun toegewezen plekken, moeten ze worden geknepen, gesnoeid, verdeeld, gekapt, en misschien wel weggehaald. Deze zorgvuldig opgebouwde symfonie vergt heel wat kennis, kunde, zweet en ruimte om tot een goed einde te brengen. Veel tuiniers vinden het leuk om buiten te werken, maar hebben misschien niet de tijd om de uren en uren te spenderen die nodig zijn om een tuin te maken die in elk seizoen optimaal functioneert. Voor deze mensen kan het ontwerpen van een tuin die piekt tijdens een specifiek venster van de tijd het antwoord zijn op het gemakkelijk krijgen van een landschap dat er goed uitziet het grootste deel van het jaar.

Tuinontwerpster Sharon Nyenhuis is een meester in het ontwerpen voor één piek. De landschappen die zij ontwerpt, beplant en onderhoudt in de Pacific Northwest zijn een perfect voorbeeld van ruimtes die er prachtig uitzien gedurende een periode van zes tot acht weken en die vervolgens, naarmate de maanden verstrijken, gracieus overgaan in een meer ingetogen, maar nog steeds boeiend aanzicht. Misschien wel het beste voorbeeld van deze benadering van het ontwerp is te vinden in de achtertuin van Beth en Cappy Rothman en hun tuin die aan de voet van Olympic National Park ligt. Dit privé-landschap, ontworpen door Sharon, laat het omringende landschap van de prachtige bergen en de Stille Oceaan op de tweede plaats komen. Bekijk de tuin om te zien hoe het ontwerpen voor één hoogtepunt kan resulteren in een werkelijk magische ruimte.

Het landschap werd gepland, beplant en onderhouden door tuinontwerpster Sharon Nyenhuis, wier werk te zien is geweest op de pagina's van.

Sharons uitdaging voor deze specifieke tuin was het ontwerpen van een tuin met één piek. Dat lijkt misschien een slecht idee. Maar ontwerpen voor één hoogtepunt betekent niet dat het landschap er maar in één seizoen goed uitziet; het betekent alleen dat je planten kiest die in diezelfde periode van zes tot acht weken het best tot hun recht komen.

Deze tuin ligt in het noordwesten van de Stille Oceaan, dus een midzomerpiek nadat de regens voorbij waren en de temperaturen waren opgewarmd, was ideaal. De planten die Sharon uitkoos bloeiden niet allemaal tijdens de piek, maar de meeste wel. Enkele van haar favorieten waren Border Jewel Himalaya duizendknoop, de eenjarige diascia, en een assortiment rozen, Aziatische lelies, en meerjarige geraniums.

De tuin bestaat uit een reeks met bermen omzoomde eilandbedden die allemaal samenkomen in een labyrintachtige lay-out. Tussen elk bed liggen concentrische paden van grind die knisperen onder de voeten. De grijze kleur van de stenen vormt het perfecte decor voor een reeks kleurrijke planten die zachtjes overgaan in de wandelpaden.

Ontvang onze nieuwste tips, how-to artikelen en instructievideo's in uw inbox.

Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Tuin Tour: De tuin van de unieke plant.

Bezoek een tuin die overstroomt van planten en kleur.

De meesten van ons willen dat onze tuin er altijd fantastisch uitziet, ongeacht het seizoen. Dat is geweldig als je bereid bent om er de nodige tijd en geld in te steken.

Het is een speciale traktatie om je eigen groenten en fruit te kweken. Je staat misschien te popelen om die nog niet helemaal rode tomaat of onrijpe aardbei van de wijnstok te trekken en hem een kans te geven.

Het lijkt wel of droogte tegenwoordig de norm is. Waar je ook woont, oostkust, westkust of ergens daartussenin, perioden zonder regen zijn aan de orde van de dag.

Breng je passie voor planten naar het volgende niveau.

"Als een recent ontdekte tuiniergek heb ik alle tijdschriften geprobeerd en dit tijdschrift steekt er met kop en schouders bovenuit.

In mei zette Fine Gardening zich in voor het plannen en planten van een tuin voor Karen, een verpleegster op de spoedeisende hulp. Het was een kleine manier om dank je wel te zeggen voor de inspanningen.

Een tuinontwerp met veel verharding en planten.

We maken allemaal ontwerpfouten. Brief van de redacteur.

Reizende planten Brief van de redacteur.

Dit zal de recepten en artikelen die je hebt opgeslagen niet verwijderen, alleen de lijst.

U moet een geregistreerde gebruiker zijn om deze functie te kunnen gebruiken.

Deze functie is tijdelijk uitgeschakeld tijdens de preview van de beta site.

Weet je zeker dat je je aantekeningen voor dit recept wilt verwijderen?

en krijg toegang tot AL onze regionale inhoud, plus de rest van de alleen voor leden toegankelijke inhoudsbibliotheek.

We hopen dat je genoten hebt van je gratis artikels. Om te blijven lezen, wordt u vandaag nog lid.

Krijg volledige toegang tot tientallen jaren van deskundig advies, regionale inhoud, en nog veel meer, plus het gedrukte tijdschrift.

De grond waar de winterharde palmboom in is geplant, moet goed gedraineerd zijn.

Het uitgraven is met een graafmachine gebeurd maar niet al te voorzichtig.

Trachycarpus fortunei ( winterharde palmboom). Het oude lelijke blad kunt u gedurende het gehele jaar wanneer het u blieft snoeien. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Zo is het ook erg belangrijk dat de palm niet als een cactus gezien wordt. Hiervoor verkopen wij een speciale palmbomen potgrond / substraat. Wordt lid van onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes. Algemene informatie over de groei van palmbomen.

Houdt de plant dan minimaal 2-3 weken in de schaduw.

ontwikkeld, welke uitermate geschikt is om te gebruiken van het planten van palmbomen en exoten in de volle grond of in plantenbak. Het grootste deel van de ongeveer 3500. Om de groei van de wortels te bespoedigen kunt u de palm vanaf het voorjaar tot einde zomer Palma Forte geven als extra bemesting. Een gift ijzer is dan op zijn plaats. De eerst genoemde heeft meer last van bladschade als ze jong zijn. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Het gevaar zit hem in de eerste half jaar, daarna gaan ze het wel redden met de nodige zorg.

Plant in a Box - Aziatische Waaierpalm - Trachycarpus Fortunei - Pot 21 cm -Hoogte 60-70cm.

Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. uw palmboom in de volle grond plant en 2 tot 4 zakjes Teeninga Palmen voedingsgrond mengt met de grond eromheen, dan hoeft u nooit meer wat aan de grond te doen (mits de wortels van de palmboom niet gehinderd worden). Winterharde palmboom - Trachycarpus fortunei 110cm. Wij hebben 3 weken geleden in spanje 21 washingtonia palmen van een kwekerij naar ons landje verplaatst. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Onderhoud en verzorging palmbomen - Palma Verde Exoten V. De Palmenfamilie vormt een bijzondere groep bomen. Ja dat kan wel, maar ideaal is het niet. Het is aan te bevelen om uw palm van eind oktober tot half april op een koele droge plek met voldoende licht te plaatsen, of de palm bij een langdurige vorstperiode van -6 graden of kouder in te pakken met bijvoorbeeld een vliesdoek, jute, lichtslang, of warmtelint. U doet er ook goed aan om hem rijkelijk te bewateren en regelmatig te besproeien bijv. Zorg dus voor afvoergaten in de bodem.

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Zetten we de palm plotseling in een hele grote pot, dan kunnen de palmwortels de nieuwe grond niet snel genoeg in bezit nemen'. Op tijd bewateren en genoeg en niet teveel is ook belangrijk. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Het blad zal nu na de winter langzaam afsterven, hier is niets aan te doen. In principe zou de winterharde palm overal kunnen staan mits de grond goed gedraineerd is. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Plant in a Box - Chamaerops 'Vulcano' - Dwergpalm - Pot 19 cm -Hoogte 35-45cm.

Maakt voor de groei van de palm verder niets uit.

HappyPalm - Washingtonia Robusta Palmboom - 80/110cm -10/20cm stamhoogte - Plant.

De winterharde palm heeft deze extra isolatie dan niet nodig. Dit houdt in dat ze allemaal temperaturen rond het vriespunt kunnen overleven, omdat ze de kou gewend zijn. U kunt ze eventueel extra water geven in combinatie met Palma Forte (2 ml op 1 ltr water mengen). In de volle grond wordt het snel een grote palm.

En halen de vruchten niet alle kracht uit de palm in de winter?.

Daarom is beschermen en droog houden van het groeipunt gedurende de winter van belang. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Dit betekent eens in de b 3 dagen rijkelijk water geven. Wist u dat het grootste deel van de ongeveer 4000 palmensoorten, voor komt in de tropen en de subtropen? De palmbomen zijn het meeste te vinden in het Amazonegebied en het Indo- Maleisische gebied.

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

Het overtollige water moet goed de grond in kunnen trekken, zodat de Trachycarpus fortunei palmboom niet met de wortels in het water blijft staan. Deze haren geven deze winterharde palm extra isolatie voor de koude. Palmen in de vrije natuur (in de volle grond) kunnen natuurlijk makkelijker aan water komen dan bijvoorbeeld palmen in potten of kuipen. De drainage van de pot is verder goed het water kan goed weg. als de palm gele bladeren heeft deze snoeien of wachten als er een nieuwe is. Dit hoort bij de struikvormige groeiwijze, laten zitten is het beste.

Veelgestelde vragen

  • Hoe moet je een palmboom verzorgen?
  • Hoe is een palmboom opgebouwd?
  • Kan je een palmboom snoeien?
  • Welke palmboom is winterhard?
  • Wat kost palmboom verzorging

Afgelopen maand was het koud in Nederland.

Het is erg belangrijk dat u de palm na het verpotten een paar weken rust en bescherming tegen zon en wind geeft.

heeft meerdere functies te vervullen. Deze zijn niet bevrucht en verdorren helemaal. Ik dacht dat het aan de grond zou liggen en heb hem ondertussen in een pot gezet maar er wijzigt niets. De bladeren van de palm die tijdens de winter afsterven kunt u het beste in het voorjaar verwijderen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Voor een Trachycarpus maakt het in groeisnelheid weinig uit of hij veel of weinig zon heeft. De bloemen kunnen in de ene boom mannelijk zijn en de andere vrouwelijk.

Voor een palm zijn sporenelementen zoals ijzer, mangaan, koper, magnesium en kalium zeer belangrijk en van vitaal belang tijdens de groeiperiode.

Ijzergebrek(chlorose) treedt vooral op als de grond kalkrijk is of een hoge pH(zuurgraad) heeft. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Een goede plek voor een palm verschilt per soort. U moet dus maatregelen treffen om problemen te voorkomen. Dit is een wortelstimulator en zorgt tevens er voor dat palmen goed hun benodigde sporenelementen tot zich kunnen nemen. Palm Focus is speciaal voor palmen en zorgt voor een donkergroen blad.

ons eigen merk, of Pokon palmgrond, en daarbij weekelijks in het hoogseizoen Palm Focus toe te dienen.

Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. In het vroege voorjaar, na een langere natte tijd bestaat de mogelijkheid op schimmel indien u uw palmboom niet met het juiste materiaal heeft ingepakt. Phoenix 'Canariensis' | Canarische dadelpalm - Buitenplant in kwekerspot 19 cm - 80-100 cm. Zonder gebruik van voeding grond voor uw palmboom zal de palm verschijnselen van voedingsgebrek kunnen krijgen.

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

De voorwaarde is wel dat de palm goed droog moet staan en de vorst natuurlijk niet te lang moet gaan aanhouden. Palmboom verzorging | Tips onderhoud en snoeien palmbomen | Palmexpert. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

De palm zorgt op deze manier ervoor dat hij nooit watergebrek heeft.

Afhankelijk van de soort kunt u een palm gerust om de 8 weken een kleine gift mest toedienen. Verzorging van uw palmboom - Teeninga Palmen. Dit klimaatdoek neemt geen water op en ademt zodat de kern van de palm droog blijft. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Deze tor heeft nogal wat palmen slachtoffer gemaakt in Spanje. Het groeipunt van een palm is gevoelig voor bacterie- en schimmelaantastingen. De kern (ook wel groeipunt genoemd) van de palm is de gevoeligste plek voor bacterie- en schimmelaantastingen.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen