How to grow and care for philodendron melanochrysum

How To Grow and Care for Philodendron Melanochrysum.

How To Grow and Care for Philodendron Melanochrysum.

In Texas heeft fossiele stookolie de bijnaam zwart goud verdiend vanwege zijn bijna onmiddellijke rijkdom aan vroege oliebaronnen. Echter, diep in de regenwouden van Columbia en Costa Rica, is een soort zwart goud nog niet gefossiliseerd.

(fil-oh-DEN-dron mel-an-oh-KRIS-um) letterlijk, de zwartgouden filodendron (melano betekent donker of zwart, terwijl chrysum afkomstig is van chrysos, het Griekse woord voor goud).

De naam wordt soms verkort tot gewoon melano plant, en zijn ene Philodendron je zeker om te koesteren!

Merk op dat je kwekers kunt vinden die deze plant onder de naam verkopen.

Het was de oorspronkelijke naam gegeven aan de plant door de ontdekker Eduoard Andre terug in 1886, hoewel dit niet wordt beschouwd als een officiële botanische naam.

De meeste planten groeien een beetje korter binnen, maar het verschil in melano planten is extreem.

Indoors, youre hoogstwaarschijnlijk eindigen met een 3 tot 5 voet hoge plant zelfs met de juiste ondersteuning.

Echter, buiten zijn bekend om torenen op een indrukwekkende 20 voet hoog in de juiste omstandigheden.

Groeisnelheid varieert op basis van hoe ideaal zijn omgevingsomstandigheden zijn, maar het heeft het potentieel om een snelle teler te zijn, op te tellen tot 2 voet tot zijn hoogte jaarlijks. Binnen, semi-verwaarloosde plantengroei kan veel langzamer, waardoor het tot 10 jaar duren om een volwassen 5 voet hoog te bereiken.

Het is sterk aanbevolen dat een bamboe of mos paal (of een goede trellis) worden voorzien, zodat de plant niet buigt onder zijn gewicht. Je kan nodig hebben om losjes binden de stengel aan zijn steun, op dat moment zal het beginnen te haasten op het oppervlak.

Over top-zwaar gesproken, de bladeren op deze plant volgt een schaal patroon dat relatief zeldzaam is in huishoudelijke vining planten. Elke weelderige, fluweelachtige blad ten volle voordeel van de zwaartekracht.

Wanneer de hartvormige bladeren goed ondersteund worden, dansen ze recht naar beneden als schubben op een vis en kunnen ze een prachtige lengte van 2 meter bereiken. Maar dat is alleen het doek waarop de werkelijke show plaatsvindt.

Nieuwe bladeren zijn een goudgeel tot koperachtig-rood, die bruin-oranje veranderen in brons als ze beginnen te ontvouwen en verduisteren tot een bijna zwarte schaduw van groen.

De aderen hebben de neiging om een lichter groen tot bijna-wit te blijven, en je kunt een hint van iriserend rood zien langs het oppervlak wanneer het licht in precies de juiste hoek toeslaat.

Topping out dit ongelooflijke display zijn kleine gouden vlekjes over het blad oppervlak.

Het resultaat is een schat direct uit Solomons gewelven of Aladdins grot.

Iets zwartgouden filodendrons hebben gemeen met de meeste planten in het geslacht is dat bloemen zijn zeer ongewoon.

In feite, bij de zeer zeldzame gelegenheid uw plant doet bloeien, zijn meestal het beste om de bloei onmiddellijk te verwijderen omdat ze onopvallend en trekken waardevolle middelen weg van de schepping van nieuwe gebladerte.

Bij het kweken van de plant buiten, je meer kans om zijn groene en witte paden en spadixen ontwikkelen zich tijdens de zomermaanden.

Philodendrons zijn (meestal) epifyten, wat betekent dat ze zich vastklampen aan bomen en hebben aangepast voor het leven onder een bos bladerdak wat betekent dat direct zonlicht kan gemakkelijk uw planten bladeren. In plaats daarvan, melano planten liever helder, indirect zonlicht.

Dit betekent het plaatsen van één naast of over een zonnig raam waar het zonlicht hen direct raakte. Ook, met behulp van een puur gordijn als beschermende barrière of zelfs het blad van zon-minnende planten om dappled daglicht te creëren.

Groei lampen zijn ook een geweldig alternatief om deze plant te houden in een slaapzaal of kantoor instelling.

Wees gewaarschuwd, echter, dat deze plant minder tolerant is voor schaduw dan niet-gevarieerde verwanten, niet alleen vanwege zijn variatie, maar een gedeeltelijke schaduw of donkerder kan langzaam je melanoplant doden.

Nog een klein verschil tussen deze Philodendron en de meerderheid van zijn familie komt uit zijn vochtvoorkeur.

Terwijl het inderdaad weelderig zal groeien wanneer de vochtigheid 60% of hoger is, is de plant over het algemeen gelukkiger in normale huishoudelijke vochtigheidsniveaus (over het algemeen 40 tot 60% procent).

Een keuken of badkamer is dus perfect voor hen, maar je kunt ook verhogen de vochtigheid door het gebruik van kiezelbakken of een bevochtiger.

Als je geluk hebt om in USDA-hardheidzones 9a of warmer te leven, kun je je zwartgoudfilodendron buiten laten groeien.

Echter, ze niet als temperaturen onder 60° graden Fahrenheit en blootstelling aan vorst kan hen doden. Dit betekent dat je waarschijnlijk nodig hebt om de plant binnen te overwinteren of onderdak te bieden als je leeft in een gebied kouder dan 12a.

Binnen, de plant is het meest comfortabel in een temperatuurbereik van 65 tot 80 graden Fahrenheit, vooral als de kamer krijgt een beetje warmer in de dag en koeler's nachts om de natuur na te bootsen.

Temperatuurs boven 80° graden Fahrenheit kan oververhitte melano planten als gevolg van hun donkere bladkleuring, en alles onder 53° graden Fahrenheit zal permanente schade of zelfs de dood veroorzaken.

Zoals gewoonlijk is de nat-en-droog methode de beste manier om ervoor te zorgen dat je Philodendron de juiste hoeveelheid water krijgt.

In het geval van zwart goud, wil je je vinger in de grond en water steken wanneer het droog voelt 2 tot 3 centimeter naar beneden.

of natuurlijk regenwater bij kamertemperatuur voor de beste resultaten. Stop met besproeien wanneer je ziet dat vocht uit de potten drainagegaten begint te sijpelen.

Een uitgebalanceerde vloeibare huisplantmeststof eenmaal per maand tijdens het groeiseizoen (voorjaar en zomer) kan wonderen doen voor je zwarte goud.

Vergeet niet te verdunnen volgens de instructies van de verpakking en stop met het voeden in de herfst en de winter.

Youll moet een goed gedraineerde potmix voor deze plant.

Overweeg het mengen (of uw tuingrond) met een aggregaat zoals perliet of grof zand, plus een organische component (moss, cococoir, etc.

Zoals bij de meeste filodendrons, is veel organisch materiaal het geheim van een hele, gezonde plant.

Vermijd verse mest of verouderde materialen, aangezien deze de pH van de grond kunnen veranderen naar de buitenkant van de licht zure (ongeveer 6.5 is het beste) niveaus die de thai plant verkiest.

Alternatief kun je gebruik maken van de populaire bodemloze filo mix:.

10 delen elk van worm gietstukken en geactiveerde houtskool.

Vanwege de snellere groei, moet je je melano plant vaker opnieuw planten dan de meeste filodendrons.

Als je wortels ziet beginnen te gluren uit de afvoergaten, is het een teken dat je plant een nieuwe pot nodig heeft, niet meer dan 3 centimeter breder (maar een maat omhoog is prima).

Als je geen tekenen van wortelbinding ziet, is het nog steeds een goed idee om de grond om de twee jaar volledig te vervangen om zich te ontdoen van minerale zout opbouw en aanvulling van de bodem besteed voedingsstoffen.

Vanwege de ongebruikelijke bladoriëntatie van deze plant, is er praktisch geen onderhoud aan verbonden.

U kunt er nog steeds voor kiezen om de bladeren af te vegen met een licht vochtige doek of een neemblad af en toe te schijnen om besmettingen te ontmoedigen en de bladeren glanzend te houden.

Wees er zeker van om commerciële producten te vermijden aangezien de fluwelen textuur deze plant kwetsbaarder maakt voor vochtschade zoals bladvlekken.

U kunt de plant ook lichtjes snoeien gedurende de lentemaanden om beschadigde of zieke bladeren te verwijderen, maar dit is een weinig voorkomende gebeurtenis als de plant voldoende wordt verzorgd.

Hoewel het mogelijk is om deze plant te kweken uit zaden, is de bloeiwijze ongewenst in de zeldzame gevallen die het verschijnt zelfs.

In plaats daarvan, de meeste telers zich voortplanten door steel stekken, en de meer avontuurlijke genieten van het gebruik van lucht gelaagding beide de neiging om zeer succesvolle opties.

Black-Gold Philodendron Pests Or Diseases.

Deze plant is niet koud intolerant maar kan kleine droge spreuken in een snufje aan.

Aphids, schimmel muggen, meelerige insecten, schaal, en spinnenmijt zijn potentiële besmettingen voor zwart goud.

Ondertussen, bacteriële bladvlek en wortelrot zijn de meest voorkomende ziekterisico's. Echter, je zou snel tegenkomen kleine schimmelinfecties zoals poederachtige meeldauw en roetachtige schimmel als er honingdauw aanwezig is van sap-drinkende insecten.

Zoals met alle filodendrons, deze plant bevat calciumoxalaat, een onverteerbare stof.

De kristallen kunnen nierstenen veroorzaken bij volwassen mensen maar anders leiden tot milde symptomen zoals misselijkheid of braken. Echter, hoe kleiner de consument, hoe erger de effecten.

Kinderen kunnen een breder scala van symptomen ervaren, honden kunnen matig ziek worden, en de consumptie van de kristallen kan dodelijk zijn voor katten en vogels.

Terwijl zwartgoud filodendron kan worden bungelen van hangende manden, toont zijn ware schoonheid wanneer toegestaan om te klimmen.

Bind het losjes aan een bamboe of mos paal en laat het klimmen op de zijkant van een boekenkast of neem een hoek van de kamer.

Outdoors kan een buitengewone verklaring te maken wanneer toegestaan om te klimmen trellises, maar moet worden beschermd tegen direct zonlicht en ontwerpen.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linking naar Amazon.

Palmbladeren hebben vaak scherpe naaldachtige uitsteeksels die kunnen prikken.

jpg\/v4-728px-Trim-a-Palm-Tree-Step-3-Version-6.

Als je de boom optilt met een hijskraan, gebruik dan een breed stuk nylon of polyester zodat je de bast niet beschadigt. jpg\/v4-728px-Plant-a-Palm-Tree-Step-5-Version-2. De kroon zal niet terug groeien en de boom zal sterven. Voor een nog beter resultaat kun je wat Nitrozyme toevoegen aan het water. com\/images_en\/thumb\/0\/02\/Plant-a-Palm-Tree-Step-5-Version-2. Het nodige materiaal om de palmbladeren te bereiken hangt af van de grootte van de boom. Het effect is echt prachtig! De planten zijn hierdoor wel iets meer gevoelig voor de kou dan normaal, dus tijdens koude periodes moet de stam goed worden ingepakt. Een handzaag of snoeischaar zal het gemakkelijker maken om dikkere en grotere palmbladeren van de boom te verwijderen.

Het belangrijkste ingrediënt? Geduld!.

com\/images\/thumb\/3\/33\/Plant-a-Palm-Tree-Step-14. Trapladders kunnen gebruikt worden om bomen te snoeien tot 4,5 meter hoog. Wees heel voorzichtig als je aan het graven bent. Wikkel om de stam van je boom op ongeveer een kwart van zijn hoogte een stuk jute van zo'n 40 centimeter breed.

Het snoeien van bomen is gevaarlijk.

En zelfs als het echt te koud is, kan je met simpele bescherming toch nog palmbomen in je tuin hebben. com\/images\/thumb\/b\/b6\/Trim-a-Palm-Tree-Step-1-Version-6. (Enkel voor informatie over filiaal Wezep). Verwijder groene palmbladeren uitsluitend wanneer ze op een hoek van minder dan 90 graden hangen of parallel daaraan. Maatregelen ter verificatie van klantenreviews. Begin bij de onderkant van het gebladerte en zoek naar dode, afstervende of afgebroken palmbladeren. Omdat palmbomen zo'n compacte kluit hebben, ligt hun zwaartepunt dus hoog. Je kunt mycorrhizale behandelingen online of bij plantenwinkels kopen. De embryo moet er fris uitzien, stevig zijn zonder verkleuringen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmbomen kweken

Bemest de boom zo'n 30 tot 60 centimeter van de stam af.

Allereerst is het belangrijk te beslissen of u het liefst een waaier- of een vederpalm wilt.

Zorg dat je je boom in de buurt hebt van de plek waar je het gat gaat graven. De eerste maanden heeft de palm geen voeding nodig. Maar wat als je kan zeggen dat je de palmboom zelf hebt gezaaid!! Het zaaien en kweken van een palmboom is eigenlijk best goed te doen. Hoe verser de zaden, des te makkelijker deze gaan kiemen. Wil je je palmboom laten groeien of wil je een die meteen al in je tuin past? Volwassen bomen zijn veel duurder dan jonge bomen. jpg\/v4-460px-Plant-a-Palm-Tree-Step-11-Version-2. Het allerbelangrijkst is dat u ervoor zorgt dat uw palm regelmatig water krijgt (zeker in de eerste paar maanden), maar de aarde mag nooit drassig worden!. Dit voorkomt dat de kou door de buitenkant van de pot kan binnendringen. Het is onnodig om zelfreinigende palmbomen zoals koningspalmen, kentiapalmen, jubaepalmen of chamadoreas te snoeien.

com\/images\/thumb\/d\/d2\/Trim-a-Palm-Tree-Step-11-Version-5.

Je kunt je messen scherpen met behulp van een slijpsteen, een oliesteen of een elektrische slijpmachine. Ga goed na of er geen waterleiding of tv-kabel onder de grond door gaat. De afmetingen van palmzaden varieren enorm. Haal de bedekking die om de wortels zit eraf.

com\/images\/thumb\/d\/d5\/Trim-a-Palm-Tree-Step-3-Version-6.

Plaats de zaailing in zijn nieuwe pot met de stam op dezelfde hoogte als in de vorige pot. Zoek iemand die ervaring heeft met het snoeien van palmbomen. Te dicht bij de stam snijden kan de boom schade toebrengen. Gevallen vruchten kunnen ook vlekken maken op asfalt en een onaangename geur produceren.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen