Een tuin van verrassingen, met ken druse - a way to garden

een tuin van verrassingen, met ken druse - A Way To Garden.

'horticultureel how-to en woo-woo' andere margaret kakkerlak, hoofd tuinman.

HIJ GARDEN zit vol verrassingen, en degenen die onze tuinen deze lente hebben aangeboden was het onderwerp van een recent gesprek met.

die na een te lange afwezigheid terugkwamen naar mijn podcast. De verrassingen, voor beter of slechter, variëren van extra-bountiful rozen, tot niet-zo-welkom sponzige mot rupsen, a.

Jullie kennen allemaal Ken, auteur van 20 tuinboeken, enthousiaste propagator, en plantenverzamelaar. En voor een groot deel van het laatste jaar, hij was ook mijn collega in onze online Virtual Garden Club, waarvan het laatste semester net eindigde (een nieuw semester zal deze herfst beginnen; meer over dat later deze zomer). Dus ik heb de hele tijd met hem gesproken, maar je hebt nog niet van hem gehoord in een beetje, dat is iets goed correct in dit gesprek.

: Ga binnen om een kopie van mijn boek A Way to Garden te winnen, door commentaar te geven in de doos aan de onderkant van de pagina.

planten verrassingen in de voorjaarstuin, met ken druse.

com/podcast-player/29683/surprise-plants-with-ken-druse-a-way-to-garden-with-margaret-roach-june-20-20-2022.

In onze laatste klas van het derde semester van de Virtual Garden Club die net eindigde, stelde je iedereen een vraag, zoals alle leden in het publiek, terwijl we op de Zoom waren. Je vroeg, Welke planten verrasten je dit jaar zo ver in de tuin, in voor- en tegenspoed?.

En ik dacht dat dat een leuk onderwerp zou zijn om over te praten omdat het een heleboel geweldige dingen naar boven bracht die mensen hadden ervaren. We eindigden te ontsporen in het praten over zoveel goede dingen.

bijvoorbeeld, wat het is Ze zijn verrassend, zijn ze niet? Ze zijn zo mooi.

Ik herinner me toen we alleen die blauwe konden krijgen, maar nu is er een gele die we hebben en een bruine met verschillende kleuren.

Oh mijn god, ze zijn zo mooi. Als ze maar langer duurde, maar ik zeg dat over bijna alles.

Maar goed, dus mensen lieten ons zien in de club, ze lieten ons zien en vertelden ons al hun grote verrassingen, en sommigen waren niet zo geweldig, en dat is O. ook, want dat is een deel van de deal. Je wilt beginnen met de positieve of negatieve verrassing.

Ik dacht dat waar we waren, in het noordoosten, ik dacht dat het een erg koude winter was. Maar ik denk dat misschien omdat we sneeuw hadden toen het koud was is er iets gebeurd, want alles wat dit jaar leefde, overleefde, is gigantisch en voluptueus, en het doen van dingen die ze nooit eerder gedaan hebben. Hier in de schaduwrijke tuin, is het alsof de helft van de bomen weg zijn, want alles wat zo groot is en dingen die nooit eerder gebeurden gebeuren echt.

Ik heb een crape myrtle dat voor mij altijd al een kruidachtige vaste plant, en zijn nooit bloeide. Het hield al de houtachtige groei van vorig jaar, zodat ik misschien zelfs een bloem, maar.

Dus dat is een boom in een gunstigere, een warmere zone?.

En het seizoen was niet lang genoeg om te bloeien, maar ik weet dat we hier eerder over gesproken hebben en ik zou zo'n lange lijst van prachtige dingen kunnen maken die me verrast hebben, maar de dingen die me misschien bezig hebben gehouden, als ik niet verrast ben, zijn het onkruid.

Ik denk dat ik tegen je gezegd heb het woord dat in gedachten komt is episch, en niet alleen in de tuin, maar rijden langs de weg waar ik ben.

Ik bedoel, tijdens knoflook mosterd seizoen, en dan de laatste tijd de.

de dames raket die mensen denken dat is een phlox die niet een phlox, het is een buitenaardse indringer, dat is zo mooi met alle lavendel bloemen ik bedoel, ze zijn als drie voeten diep, zoals 50 van hen gevoerd diep, en hetzelfde met de knoflook mosterd.

Ja, aardse klimop of kruipende Charlie.

het bijvoeglijk naamwoord na de juiste naam betekent klimop, toch?.

Sommige van degenen die ik heb getrokken, en Im trekken en trekken en trekken, en natuurlijk ze kruipen onder andere dingen en je kunt ze niet krijgen omdat ze zijn te ver in het bed, Ik trok er een die bladeren zo groot als een geurende geranium blad had, of als een hothouse geranium. Ik bedoel, het was bijna drie centimeter over.

Ja, ik begrijp niet wat er aan de hand is en ik heb zeker geen steroïden gevoed aan mijn planten, maar ik zie ook wat jij ziet. Ik had wat knoflook mosterd dat wel, ik heb er altijd wat omdat het zo'n productieve zaaier.

Maar het was alsof ik het niet eens herkende, want het was boven mijn knie. Weet je wat ik bedoel? Het was zo lang.

Ik bedoel, het was zo lang, want hier is het meestal goed boven mijn knie, laten we zeggen. Thigh high, laten we zeggen, en het was gewoon gek kijken en ik dacht, hoe ben je zo groot geworden en waarom?.

Ik heb bijna al die uit, maar de weinige die ik miste, ik trok er een, ik denk dat het was gisteren, taille hoog.

Dus ja, ik denk aan het midden van de dij, maar ja, taille hoog.

En in het fruit en het klaarmaken om zijn zaden te hebben.

Dus ik bedoel, ik heb meer slechte dingen die ik kan zeggen dat waren verrassingen, maar misschien moeten we peper in een aantal positieve tussen het onkruid.

Ik weet dat ik je de foto heb gestuurd, misschien een video, en de andere denk ik dat het gewoon een jarretelslang was, die mensen tuinslangen missen, maar ze zijn jarretelslangen.

: Maar de successen wegen niet op tegen de verliezen en een slang is niet hier en ook niet daar voor zover ik het altijd een verrassing bedoel. En je denkt, Wat ga ik doen? Haal de hond binnen. Maar in principe zijn slangen goed, tenzij ze zijn zoals die je soms hebt.

Oh, ja, de Oosterse houtratters. Ze doen niets, en je ziet ze niet zo vaak. En ze zijn in mijn regio, ze zijn hier in de buurt, dus je komt op hen van tijd tot tijd. Maar hier, andere mensen in enigszins verschillende omgevingen hebben koperhoofden, en die zijn een beetje meer waar je ze niet merkt. Ik bedoel, een ratelsnaakt een groot ding.

Maar ja, maar het mooie aan slangen is dat, zoals ik al zei, ze jagen dat ze als de beste ongediertebestrijdingspartners zijn. Ik bedoel dat je je wilt ontdoen van kogels, je jarretelslangen enzovoorts doen een mooi werk van sommige van deze dingen, van het opeten van sommige van deze dingen, wat geweldig is. Ik ben niet zo gek als ze een kikker pakken.

Dat is walgelijk, maar de natuur, dus het is oké. Dus iets positiefs, laten we zeggen iets Wat was.

Oh, nou de pioenen waren ongelooflijk. En er is er een die ik nog nooit had gezien bloei eerder genaamd Canary Brilliants.

En als het opent, is het een opmerkelijke kleur. Zijn soort van de kleur van pantyhose.

En jaren geleden was er een pioen die ik altijd wilde toen ik een kind was. Roosevelt en zij bloeiden dit jaar fantastisch. En iets wat ik wilde zeggen, weet je wat verrassend is? Alsof je het weet. Margaret, kun je mijn gedachten nog lezen?.

Ik heb een paar van honingsukkels en Im een beetje I altijd op hun hoede van honingsuckles vanwege Halls honingsuckle, die is zo'n crimineel, en-.

hoewel het ruikt zo geweldig, en we gebruikten om de nectar eten. Maar er zijn genoeg van honingsuckles die geen monsters zijn. En een paar bloeien op dit moment. Een is Mandarijn, die is soort van oranje en goud, prachtige bloemen.

En een ander wordt Scentsation genoemd. Als geur-satie, alsof ik dat woord ooit gehoord had. En het eerste jaar dacht ik, dit ruikt niet. En het tweede jaar had ik nog een paar bloemen en het nog steeds kon ik nauwelijks geen geur ontdekken.

En dit jaar met gemakkelijk een honderd, oh, meer dan honderd bloemen in dit ongelooflijke jaar, was ik waarschijnlijk 30 voet afstand. En ik dacht, Nou, wat is het? Zijn de multiflora rozen bloeien in de buurt of zoiets? Het was deze echt prachtige rozengeur, en het was de honingsuckle Scentsation na drie jaar.

En soms als de Ik weet niet of het de vochtigheid of wat, zoals wanneer de lucht een zwaarte heeft, zoals de geurmoleculen of wat dan ook, kan...

Ik zou niet aan dat woord gedacht hebben.

Het hangt ook af van de tijd van de dag. En natuurlijk weten we met wie ze in het algemeen samenwerkten.

Wie ze willen aantrekken en zo voort. Ik hou van de vining honingsukkels, en heel wat van hen zijn ofwel van Zere.

een zuidoostelijke inheemse soort, en er selecties, Ik denk als ik vergeet welke ik heb, maar ze zijn echt mooi. De kolibries houden van hen, al dat soort goede spullen. En ik weet het niet, ze juichen me gewoon ook. Als je niet weet hoe ze te snoeien, je kunt bruut en ze zullen nog steeds terugkomen en weet je wat ik bedoel? Ze zijn vrij duurzaam, ook.

Maar dat is perfect voor de kolibrie. En dit jaar, een paar jaar geleden, bestelde ik via de post Kintzleys Ghost.

Je weet hoe soms op een honeysuckle Itll hebben soort Juist als het bloemen, het heeft een soort van plat blad?.

Dat is bijna rond en Dit, zijn alle platte bladeren en de bloemen pop uit het en zijn niet geurig, maar zijn ongelooflijk. Zijn blauw-groene bladeren en zijn gekweekt voor het blad. En onlangs iemand zette op Instagram een foto van hen en ik denk dat het was als een meter hoog bij anderhalve meter breed.

Het was op een hek, maar het zag eruit als een gigantische struik. Maar dit jaar is het voor het eerst En je weet wanneer je iets in de post krijgt dat 3 centimeter lang is, denk je, Oh jee, Ik ga dit niet zien. Vooral dit jaar met onze mooie temperatuur en water.

Ik denk dat het water, zon, water, zon, wat dan ook was. En wanneer het goed is voor de planten, zijn onkruiden planten.

Op een meer neergeschreven noot, want goed gaan op en neer, op en neer, op en neer in de verrassingen om niemand te terroriseren: Voor de eerste keer in meer dan 35 jaar hier, heb ik voorheen zigeunermotten, nu sponsachtige motten, rupsen.

En dus vorig jaar in mijn gebied, heel dichtbij, de volgende stad vijf minuten op de weg, en ook de noordwestelijke hoek van Connecticut, dat is ongeveer 15, 20 minuten van hier, werden overspoeld. Ik zou niet zeggen geen, want ik weet hoe te identificeren de zigeunermot, de volwassen mot. En in de zomer toen ik deed mot nacht evenementen en zo voort, en zet de blacklight bollen, de CFL blacklight bollen, tegen een wit laken uit in het bos en mensen komen en wed hebben een entomoloog en identificeren motten's nachts, wed altijd een zigeuner mot man.

Dus met andere woorden, ze zijn aanwezig, maar hun aantallen zwellen niet op behalve wanneer de voorwaarden juist zijn.

En zo dichtbij mij vorig jaar was echt slecht, maar ik had er geen. En ik was als, Waarom? Ik vraag me af waarom.

niet soort van decimatie niveau, waar je ze horen knijpen en eten van de bomen, want dat is letterlijk vijf minuten afstand, al mijn vrienden in de volgende stad, het was het constante geluid van kauwen. En ontbladerde bomen, vooral eiken en esdoorn enzovoort.

Dus wat me fascineert is de verrassing, met andere woorden, in dit, niet alleen dat het de eerste keer was in al deze decennia dat ik helemaal niets had. En ik heb een soort van lichte besmetting. Maar dat tot op de laatste plant, ze hebben gevonden en bezet elk.

heksenhazels, waarvan ik heel wat verschillende soorten in de tuinen bij het huis heb.

Nu, hoe is het dat een plaag die begint als een ei en dan een klein De kleinste rups die je je kunt voorstellen. Hoe vinden ze de planten die ze het mooist vinden? Weet je wat ik bedoel? Geinterspireerd rond de tuin en ze vinden ze en dat waar ze geclusterd zijn.

Denk je dat de motten eieren leggen op degenen die.

Misschien is dat wat ik denk, maar het is gewoon gek.

Ik heb verschillende vlinders gezien gaan naar de melkweed en als je ooit zien ze leggen hun eieren, zijn vrij grappig.

Nou, deze jongens, je ziet ze meestal soort van komen van boven. Ik heb kleverige als gek, en mensen zijn als, Wat kan je doen? Wat kan je doen? En sommige mensen in eind april, ze voor de opkomst, ze zetten plakkerige banden rond de stammen van hun bomen, en dat kan.

Want als de rupsen over de bomen kruipen, komen ze vast te zitten. Een ding kun je doen is Bt kurstaki stam spuiten. Maar je moet dat doen als ze gewoon opkomende en als een halve centimeter lang, niet als ze groot zijn, en ze worden groot vrij snel. Dus je hebt een zeer korte raam. En omdat ik niet wist dat ik ze zou hebben, omdat ik dat nooit heb gedaan, deed ik dat niet. Maar veel mensen doen dat, maar.

Het is een biologisch en een levend organisme... en het verlamt hun spijsverteringssysteem... dus het verlamt hun spijsverteringssysteem... als ze op een plant knabbelen die het erop heeft... en zijn rups-specifiek... dus deed ik niets, behalve ze te verpletteren.

Maar het is een interessante Weer, mijn verrassing was dat ze gewoon vinden alles wat verband houdt met.

Ze houden ook van fruitbomen, zoals appelbomen en dergelijke.

Ill ga door, ga naar beneden Laten we gaan in de tubes, wat je maar wilt.

Iets mis met de kale cipress, en ik heb meerdere, of vele, als zes.

De kale cipress, soms moeras kale cipress.

dat is de moeras cipress, en dat is prima. Maar al de kale cipressen werden ontbladerd. Nou, hun kleine naalden Ze zijn loofbomen, en hun naalden nauwelijks kwam uit, en ze zijn nog steeds niet gekomen. Ik heb niets gezien op het, maar ik.

Eerst dacht ik, is dat een soort van temperatuur ding of ziekte? Maar ik wed dat er kleine rupsen die ik nauwelijks kan zien. Ze zien er waarschijnlijk net als de naalden.

Zodat meestal, een boom kan overleven dat een of twee keer of zelfs drie keer, maar iets mis met een aantal van de dogwoods.

En ik denk dat ik een roze heb verloren die ik heb laten groeien uit een vriendentuin in Brooklyn. En het was waarschijnlijk ongeveer 10 jaar oud. En vorig jaar bloeide het voor het eerst, en dit jaar is het niet uitgebladerd of zo. En ik denk dat dat waarschijnlijk anthraxnose is.

Niet te ver weg van dat dat ledematen verliest, en ik denk dat deze jongens ziektes krijgen.

Ik heb hiernaast bij mijn soort kantoor, wat dan ook, ik heb er een.

Maar degenen die ik hier vroeg probeerden, dat deden ze niet. Ze, zoals je zei, ze kregen een soort van anthraxnose of wat dan ook terug in de dag.

hier, de Koreaanse dogwoods, en mijn grote, die altijd een sterke performer in begin juni, bloeide het slechts de helft van het bloeide dit jaar.

Nou, en ik had een Wolf Eyes dat waarschijnlijk was de show stopper in de hele tuin en ongeveer drie of vier jaar geleden. En je vertelde me dat er een probleem met die boom en ik dacht, Oh nee, het zo mooi. Nou, het is ongeveer een derde van de grootte nu. De bladeren zijn klein en zijn alleen Zijn krimpen.

Dus ik denk dat dit misschien zijn laatste jaar is.

Ik bedoel sommige dingen waar ik gewoon niet mee kan worstelen. Weet je wat ik bedoel? Sommige dingen die ik gewoon niet werk hier en ik gewoon mijn les geleerd en niet bleef proberen.

Heb je spreken van verrassingen, heb je soms planten verschijnen ver weg van waar de zogenaamde ouder plant is? Alsof je weet dat je die plant hebt, maar het is ongeveer 75 voet afstand of over de hele werf.

Ik zou niet zeggen 75 voet, maar ik heb een aantal.

die echt permanent is, in tegenstelling tot de meeste vossenhandschoenen. En het was een kleine klomp van ongeveer drie of vier stengels voor echt meer dan 10 jaar. Dit jaar, zijn op ongeveer vier plaatsen. En een plaats is gemakkelijk 25 voet afstand.

En als ik zeg groot, het is zo groot als een struik. Mijn oorspronkelijke plant is waarschijnlijk 30 jaar oud, nog steeds op zijn plaats, 6 voet doorsnee, en in bloei 5 voet hoog of zoiets.

En een paar jaar geleden, eindigde men helemaal over de tuin.

Nu is het op de weg naar de composthoop, waar het eindigde, en ik vraag me af of ik een zaad-beladen bloemtrui of iets. Weet je wat ik bedoel? Misschien heb ik dat per ongeluk gedaan. Het belandde daar, of ik gebruikte compost en er waren nog steeds wat zaden in. Ik weet het niet, want ik heb onderzoek gedaan en onderzocht. Hoe beweegt deze plant zich en wat wilde dieren er in geïnteresseerd zijn enzovoort?

En ik gewoon Er is geen informatie te hebben in al het onderzoek. En nu heb ik het op nog een andere plaats ongeveer 40 voet van waar de oorspronkelijke plant is. Het is volledig de tegenovergestelde richting.

de versnipperde paraplu plant, ze noemen het.

Dat soort, een van die recente hits van interessante bladeren soort schaduw planten. Het kwam niet naar boven, maar als 25 voet afstand, het kwam omhoog.

Nou, dat kan ik begrijpen omdat het een soort van puffy zaadkop.

Die zou kunnen worden in de lucht, kan worden gedragen door de wind. Het is niet een zeer mooie bloem en zijn een Asteraceae.

Het lijkt op astilbe, en dat soort dingen.

Praten over rozen, en ik heb nooit genoeg zon voor rozen gehad.

dat het voor jaren zou hebben als vier bloemen, misschien vijf. Dit jaar, het heeft clusters zo groot als een cantaloupe met acht, 10 bloemen in een cluster, en zijn alles over het hele ding. En mijn favoriete roos, een uit de 1700s die ik heb genoemd Petite de Holland, dat is kleine bloemen en ongelooflijk geurig, Ik had het terug moeten snijden, omdat nu zijn flopping uit het bed en op deze reusachtige toverstokken.

En ik heb een aantal van de Canadese Explorer rozen, die superharde degenen die populair waren voor zoals William Baffin, een klimmer, want vroeger werd gedacht dat in mijn zone 5 klimaat, kon ik niet groeien veel klimmers, maar William Baffin was beenhard. En zeker genoeg, ik bedoel het ding is het al decennia en het wordt gewoon beter en beter en beter. En zoals je zegt, de rugosas ook. Ik heb gewoon een effen witte rugosa. Ik heb nog nooit zo veel bloemen gezien. Dus ik hoop dat betekent veel heupen.

Maar ja, dus ik hoop goed terug te gaan naar onze gebruikelijke frequentie van het doen van podcasts.

(affiliate link) voor een gelukkige lezer. Alles wat je hoeft te doen om in te voeren is deze vraag te beantwoorden in het commentaar hieronder:.

Wat is je grootste verrassing geweest(s) dit jaar tot nu toe in de tuin, ten goede of ten kwade?

Geen antwoord, of je verlegen voelen? Zeg gewoon iets als me in te tellen en ik zal, maar een antwoord is nog beter. Ik kies een willekeurige winnaar na inzendingen sluiten dinsdag 28 juni 2022.

Onthulling: Als Amazon Associate verdien ik uit kwalificerende aankopen.

het nemen van de inventaris van inheemse planten, met natuurservies Wesley knapp.

herdenken van het gazon, met ecologische horticulturist dan wilder.

Ik ben een nieuwe beginner gardner en lees een aantal van uw vorige boeken voor begeleiding. Begon 3 nieuwe bedden afgelopen lente, en het enige beschikbare gebied is meestal schaduw. Tot mijn verbazing, als pessimistisch van nature alles behalve 2 perrienal planten opnieuw ontstaan dit voorjaar. Im nu een veranderd en gelukkig persoon, zo geïnspireerd dat aangemoedigd om het meester tuinierprogramma aangeboden in mijn gebied te nemen.

Mijn Betty Corning clematis is meer vol bloemen dan ooit en ook zeer geurig.

Mijn grootste en verdrietigste verrassing in mijn tuin is de decimering van zo veel van mijn liefhebbers. Ik denk dat tussen de vernietigende aardhogs en de schattige maar ravende konijnen en knabbelende chipmunks en eekhoorns mijn achtertuin is uitgegroeid tot hun smorgasbord. Mijn Alma Potschke asters zijn gekauwd tot een inch of minder, mijn phlox en rodbeckias zijn getopt en ontbladerd verlaten alleen de stengels en mijn hosta bladeren zijn gemaaid en zelfs afgebeten aan de stam. Ik heb geprobeerd kipdraad rond een aantal van de kleinere planten voor enige bescherming, maar het heeft echt verwend het uitzicht van mijn kleine tuin. Ik weet gewoon niet hoe mijn planten en bloemen minder appetiserend te maken om beestjes.

Ik ben net verhuisd naar een huis, en er zijn twee grote bomen in de rug. Ik ben verbaasd over het aantal zaden dat elke boom deze lente werpt, en hoeveel kleine zaailingen ik heb moeten trekken uit elke plaats!.

Ik heb een Cutleaf Coneflower (Rudbeckia laciniata) langs het hek in mijn tuin. Ik was verbaasd deze zomer toen het zelf gezaaid over de werf op twee verschillende plaatsen meer dan 10 voet afstand. Vogels dropping zaden? Wind? Interessant.

De grootste verrassing in de tuin tot nu toe is de hoogte van de ballon bloemen! Het is een prachtige verrassing!.

Ik groeide knoflook voor het eerst dit jaar. Zoals ik was het oogsten van onlangs een zwerm van wespen vloog uit van achter het verhoogde bed stof die lijnen de doos. Ze nam me door volledige verrassing en ik werd gestoken een paar keer op mijn hand. De bollen zien er fantastisch! Kant wachten om ze te eten zodra ze zijn genezen.

Kintzeles spook in mijn Denver tuin nam twee seizoenen om te gaan. Het is een fantastische plant in de Denver Botanic Gardens is verschillende locaties- muurgrootte!.

Mijn keuzes van tuinspullen, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

herdenkend het gazon, met ecologische horticulturist dan wilder.

onkruid oorlogen: haag gebonden weed en gevlekte spring.

het nemen van de inventaris van inheemse planten, met natuur dient Wesley knapp.

ongebruikelijke inheemse vruchten te groeien, met hortus arboretum.

wat onkruid is het? het zetten van namen aan vervelende planten.

knoflookgezichten: uit de tuin, op het menu.

de lastige kwestie van wanneer te oogsten knoflook.

het kweken van aardappelen organisch: wanneer en hoe te planten, heuvel en oogst.

mijn laatste opdracht: een serie in de New York tijden.

Zaad-gevulde hout papaverpads aka celandine poppy ak.

Fragility, impermanenceDit zijn de gedachten o.

Een passend welkom op de eerste dag van de winter: Need.

Gegeven de keuze tussen zittend in t.

UFO (Unidentified Fuzzy Object) op Solidago in the.

Klik hier voor info over de favorieten hierboven.

Als Amazon Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

onze klassieke vormgevende tuinboeken, met ken druse.

Herinnert u zich uw allereerste tuinierende boeken die u naar de wereld van planten vervoerden, of dat vorig jaar of jaren geleden was?.

de muntfamilie en enkele onverwachte leden, met ken druse.

DONT ANTWOORD deze vraag te snel; neem de tijd en denk erover na. Hoeveel muntjes groei je in je tuin? Wanneer Ken Druse.

De tuin van de toekomst zal een schaduwtuin zijn, verkondigt auteur en fotograaf Ken Druse in zijn nieuwste boek, The New Shade Garden.

voorbij organische tuinieren: ecologische tuinbouw.

Ik BEKIJK een ZOOM lezing de andere dag die echt in woorden een heleboel van de manieren waarop mijn eigen verdiepende begrip van ecologie is schudde de manier waarop ik de tuinbouw beoefenen van de voorjaarsopruiming, recht op de laatste klus van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur tuinbouw voor Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze leidt het team dat het beheert 85 hectare diverse parkland met een centrale focus op het creëren van habitats van bossen, wetlands, en weiden om bodems te bouwen en vogels, vlinders en andere organismen te ondersteunen.

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

heroverwegen het gazon, met ecologische horticulturist dan wilder.

Begin uw zoekopdracht hierboven te typen en druk op terugkeer om te zoeken.

van een categorie weergave met floatingbasket aangeroepen als er attributen geselecteerd moeten worden.

Sabal minor - totale hoogte 50-60 cm - pot Ø 22 cm.

values[0]; maxBudget = ui. Ze worden dan ook getest naar hoge kwaliteitsstandaarden, zodat wij de allerbeste eruit kunnen kiezen om te leveren aan onze klanten. Jubaea chilensis - stamomtrek 10-13 cm - totale hoogte 50+ cm - pot Ø 21 cm. En wij leveren altijd de beste kwaliteit voor een zeer lage prijs!. Dit wordt gedaan in een gigantische tropische kas. Deze hebben wij speciaal voor u op een rij gezet. nl vind je mooie, kwalitatieve producten.

We hadden 2 x kattengras besteld.

Wilt u een semi-winterharde palmboom kopen? . Gebruik hiervoor een snoeischaar. Trachycarpus fortunei - totale hoogte 40-60 cm - pot Ø 15 cm. kunnen matige periodes van vorst goed doorstaan.

Deze palmen kunnen met geen/weinig bescherming in de winter buiten blijven staan.

Onze palmen zijn volledig geacclimatiseerd omdat wij uitsluitend palmbomen betrekken uit streken waar de winters vergelijkbaar zijn. Palmen kopen gaat gepaard met de nodige informatie die meeweegt in uw beslissing. is een zeer bekende winterharde palmboom die goed geschikt is voor het Nederland/Belgische klimaat. Let wel op: sommige soorten hebben een hoge luchtvochtigheid nodig om te groeien, zoals de kokospalm. Deze palmbomen zijn speciaal geselecteerd om in uw huis neer te kunnen zetten. ' + variant['variant_language_name'] + '. De levering is heel goed, volgens de aangegeven planning, en verzorgd. Dan kunt u in het voorjaar gegarandeerd weer genieten van de prachtige groene bladeren van uw palmboom buiten!.

voor uw registratie als klant bij TeeningaPalmen.

Bij ons vindt u palmbomen voor zowel binnen als buiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!. ' + (variant['product_type'] === 'plant' && variant['variant_language_name'] !== null ? '. Planten, bomen & meer met snelle bezorging.

' + variant['pot_diameter'] + ' cm\n' + '.

Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen. Denk aan erfafscheiding, hekken, potgrond en de mooiste tropische planten voor uw tuin. In Wezep is niet het volledige assortiment beschikbaar. Bekijk hier het brede assortiment palmen van MyPalmShop en laat u verrassen door de vele soorten en maten, kleuren en vormen van onze prachtige palmen. Wij zijn op werkdagen te bereiken van 09:00 tot 17:30 op. "); xajax_UpdateAttributeFieldsFloatingBasket(xajax. ' + variant['pot_diameter'] + ' cm\n' + '. ' + (variant['product_type'] === 'plant' && variant['variant_language_name'] !== null ? '.

Wij raden aan de pot geheel aan te vullen met Mediterrane voedingsgrond.

values[0]; maxDiameter = ui.

Om precies de juiste keuze te maken kunt u rekening houden met de volgende punten:. Supergoede en snelle service, de producten zien er goed uit. Of u nu zoekt naar een fantastische kamerplant en de palmboom binnen plaatst, of juist uw buitenruimte wilt opfleuren met een exotische groeiermet een palmboom zit u altijd goed. Wij zijn niet alleen specialist in exotische planten en bomen, wij bieden alles wat u nodig heeft om uw palmboom goed te verzorgen.

Wilt u een tropische palmboom kopen voor bijvoorbeeld uw subtropische kas of uw kantoor? Wij hebben een groot aanbod tropische palmbomen.

Door hun unieke vorm en spectaculair veervormige bladeren zijn het echte eyecatchers. ' + (variant['product_type'] === 'plant' || variant['product_type'] === 'pot' ? '. Filter309849_checkbox:checked"). Tropische palmen zijn helaas erg zeldzaam in Europa en hierdoor is de prijs hoger, maar dat maakt ze juist zo uniek!. Meld u nu aan voor extra informatie of nieuwe producten. Dit doet u door de pot in te pakken met een isolerend materiaal zoals bubbeltjesplastic. container-order-button > span'). ' + variant['variant_language_name'] + '. de koolpalm, en nog andere soorten (bijv.

bij hele erge kou kunt u een lichtslang om de stam heen doen, aan, en dan een isolatiemateriaal eromheen zodat de warmte binnen blijft.

U kunt inloggen in uw account en bestellingen plaatsen!. Ja dat is geen probleem meer! Met onze klimaatverandering, de warmere winters, kunnen de meest winterharde palmsoorten prima in Nederland leven. De semi-winterharde soorten zijn in principe ook geschikt, maar hebben sneller bescherming nodig, of moeten bij noodzaak naar binnen. Zeer betrokken en een duidelijk antwoord. Bij MyPalmShop kunt u terecht voor de mooiste palmbomen voor binnen of buiten. Als de palm niet gelijk is met de grondhoogte dient u of dieper te graven, of wat grond op de bodem bij te leggen. Als u de palmboom binnen wilt plaatsen in de warmte op een zonnige plek, dan heeft u in principe de keus uit alle soorten, want alle soorten palmbomen kunnen binnen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost tropische palmbomen

Filter-Window select#Filter_ProductPropertyCheckbox_309849").

Filter-Window select#Filter_ProductPropertyOption_218241").

Wij waarderen onze klanten enorm!. Het onderhoud verschilt nogal eens per palm en niet iedere palmboom is bijvoorbeeld geschikt om s winters buiten te houden. Ook nog de mogelijkheid voor een klacht na de winter. Als u de palmboom buiten wilt plaatsen, dan raden wij de winterharde soorten aan, tenzij de palm in de winter naar binnen gebracht kan worden. De bestelling kwam op tijd en was keurig verpakt. Wij raden mediterrane voedingsgrond aan om de worteling te bevorderen. Wij hebben onze palmen in verschillende categorieën ingedeeld, zodat u makkelijker uw juiste palm kunt vinden.

Daarvoor raden wij aan de palmboom bij te voeden met bacteriele voedingstabletten.

Washingtonia robusta multitrunk - totale hoogte 80-100 cm - pot Ø 22 cm. values[0]; maxBudget = ui. Een palm kan in het algemeen het hele jaar, behalve met vorst, gesnoeid worden. Dus dan komt het neer op wat u het mooist vindt en wat het beste past bij uw woning ook voor de komende groeijaren. Dit geldt alleen bij de duurdere varianten. Dit heeft als gevolg dat ze het prima doen in bijvoorbeeld een verwarmde ruimte. Dit zorgt voor optimale doorworteling. ' + (variant['product_type'] === 'plant' ? variant['min_height'] : variant['pot_height'])+ ' cm\n' + '. Al met al een aanbeveling waardig!!!.

We helpen u bij het maken van de juiste keuze en zorgen ervoor dat u nog jarenlang plezier heeft van uw palmboom binnen of buiten.

Daarna worden ze minimaal 1-3 jaar geacclimatiseerd aan het aantal lichturen in Nederland. Ondanks het tropische karakter van de palmboom kan hij wel degelijk tegen het koelere Nederlandse klimaat. U kunt een palmboom kopen, maar dan hebt u zeker kennis nodig over de verzorging ervan. Washingtonia robusta multitrunk - totale hoogte 70-90 cm - pot Ø 18 cm. Uiteraard kunt u rekenen op ons advies bij het maken van deze keuze. Deze prachtige tropische palmbomen komen vanuit alle hoeken van de wereld naar Nederland, rechtstreeks uit het land van herkomst.

// Zodra er op laad meer is geklikt komt er een hash in de url, dan dus onthouden dat er daar op is geklikt.

Door het creëren van een klant-account, worden uw gegevens automatisch toegevoegd aan elke bestelling in het bestelformulier. De Fortunei is hiervoor het meest geschikt vanwege zijn winterhardheid, en geeft echt een tropen look aan elke omgeving. Shop nu uw kamer- of buitenpalmen en geniet van de tropische uitstraling van deze prachtige planten. Binnen één druk op de gaat u naar. Cycas revoluta - totale hoogte 60-80 cm - pot Ø 17 cm. Maar ook binnen komt een palmboom zeer goed tot zijn recht. Wij hebben jaarrond een grote voorraad winterharde palmen en ruime online keuze uit meer dan 300 palmbomen voor de verkoop. Chamaerops humilis - totale hoogte 60-80 cm - pot Ø 18 cm.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen